Μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση διπλώματος οδήγησης

Μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση διπλώματος οδήγησης

Αρ. Πρωτ. 10370/02.02.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Μέχρι και τους 5 μήνες φτάνει η καθυστέρηση που παρατηρείται για την έκδοση του διπλώματος οδήγησης στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Θεσσαλονίκης. Όσοι πετυχαίνουν στις εξετάσεις οδήγησης, περιμένουν αρκετό διάστημα για να πάρουν την άδειά τους από την αντίστοιχη Διεύθυνση. Αιτία των μεγάλων καθυστερήσεων είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και η γραφειοκρατική διαδικασία της χορήγησης. Ενώ το προηγούμενο διάστημα, οι άδειες οδήγησης δίνονταν μέσα σε τρεις περίπου εβδομάδες μετά την επιτυχία του υποψήφιου οδηγού, τώρα οι χρονοβόρες διαδικασίες εξοργίζουν και δημιουργούν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στο νομό Θεσσαλονίκης οι εκκρεμότητες σε διπλώματα και αναθεωρήσεις, συνολικά ξεπερνούν σήμερα τις 5.000 και στις δυο Διευθύνσεις, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση, όμως, επιδεινώνεται εξαιτίας της έλλειψης διευθυντών για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων. Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να κυκλοφορούν με προσωρινά έγγραφα και να περιορίζονται στα όρια του νομού, καθώς σε πιθανό έλεγχο εκτός  νομού  θα ταλαιπωρηθούν σημαντικά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να στελεχώσει με προσωπικό της συγκεκριμένες Διευθύνσεις Μεταφορών στο νομό Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης αδειών οδήγησης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών του νομού Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου